Intrebari care iti aduc jobul visat

Sa nu crezi ca pe parcursul unui interviu esti singura care trebuie sa raspunda intrebarilor – si tu ai dreptul sa pui intrebari, iar atunci cand sunt formulate cu grija, fii sigura ca vei impresiona!

Desi atunci cand mergi la un interviu incerci sa te pregatesti cat de bine poti, sa fii sigura pe tine si sa-ti demonstrezi potentialul, cumva uiti sa iei in calcul partea in care intervievatorul se lasa relaxat pe spate si te intreaba ferm: „Ai intrebari?”. In acel moment, ti se pare ca toate eforturile au fost in zadar, pentru ca in mintea ta e un amalgam de informatii din care nu mai reusesti sa te salvezi, asa ca, pentru a nu-ti complica si mai mult situatia, lasi sa-ti scape un „Nu, e in regula” neconvingator. Ai ghicit – nu asta voia sa auda de la tine.

7 lucruri pe care sa NU le spui la un interviu

Iata un set de intrebari care merita abordate la urmatorul interviu.

Care sunt motivele pentru care s-a infiintat acest departament si care sunt strategiile de dezvoltare?

Daca jobul pentru care ai aplicat face parte dintr-un nou departament al companiei, inseamna ca exista motive concrete pentru care a fost creat, iar tu trebuie sa afli care sunt acelea. In plus, pentru a sti cum ar fi mai bine sa abordezi functia pentru care candidezi, ai nevoie de informatii despre strategiile de dezvoltare care vor fi aplicate in viitorul apropiat. Prin asta vei arata ca esti dispusa sa contribui cu propriile idei la bunul mers al lucrurilor.

Cum ati descrie angajatul ideal?

E o intrebare buna, prin care iti exprimi interesul si angajamentul fata de compania din care iti doresti sa faci parte. Ar fi ideal sa abordezi subiectul in prima parte a interviului, pentru ca apoi sa poti da raspunsuri in functie de noile informatii primite de la angajator.

Cum sa impresionezi la interviul pentru job

Care ar putea fi cea mai importanta realizare a mea pe timpul perioadei de proba?

In cazul in care va exista o perioada de proba in care va trebui sa demonstrezi ca poti face fata cu brio oricarei sarcini, o intrebare de acest gen te va ajuta sa-ti dai seama cam ce se asteapta de la tine si cat din potentialul tau intalneste aceste asteptari. Pentru ca primul pas in a cere mai mult de la tine e sa-ti dai seama cu exactitate la ce nivel te situezi in acest moment.

Ce avantaje are compania in fata competitiei?

E o intrebare excelenta – angajatorul va aprecia faptul ca iei in calcul toate detaliile, inclusiv competitia, care e o realitate dura a oricarei companii. Cu aceasta ocazie afli, de asemenea, cum ar trebui sa-ti organizezi munca astfel incat sa fii mereu cu un pas inaintea rivalilor.

Sursa: http://bit.ly/2lYOtQY

2017-02-22T11:56:19+00:00