De vorba cu Ruxandra Enache

Colaborăm cu Ruxandra Enache de aproape 2 ani pentru susţinerea cursurilor Master Class dedicate managerilor financiari şi managerilor generali. Este o colaborare frumoasă şi dinamică pe care o reînnoim permanent cu proiecte interesante, fie că vorbim de sesiunile premium deja consacrate – CFO şi CEO sau de cel mai proaspăt training Connect Events, Project Manager in Constructions.

Pentru că tocmai am încheiat cu succes încă o ediţie CFO Master Class, am dorit să aflăm câteva gânduri şi impresii post eveniment, chiar de la Ruxandra.

Connect Events: Bună Ruxandra! Cum a fost pentru tine aceasta ediţie a cursului CFO Master Class?

Ruxandra: Ca întotdeauna, cursul CFO (pe înţelesul tuturor, management financiar pentru finanţişti şi non-finanţişti) este pentru mine o provocare şi o încântare totodată. Faptul că la ultimul curs participanţii au venit din atât de multe domenii de activitate şi din poziţii manageriale atât de diferite, a dus la o dinamică specială.  Au fost multe puncte de vedere, multe discuţii aprinse chiar uneori, multe informaţii şi experienţe de împărtăşit,  dar şi multă bună dispoziţie şi amuzament. Toate acestea au adus o plusvaloare considerabilă acestui curs.

Şi ceea ce mi se pare mie a fi extrem de valoros pentru participanţi, a fost faptul că  deşi au lucrat în mini-echipe mixte de finanţişti şi non-finanţişti, până la finalul cursului vorbeau toţi “o aceeaşi limbă” din punct de vedere al managementului financiar. Mai mult,  au legat rapid, încă de la început, relaţii unii cu ceilalţi,  ceea ce mă face sa fiu sigură  că doresc sa ţină legătura şi pe viitor.

Connect Events: Cursul a fost unul interactiv şi intens iar participanţii au avut ocazia să lucreze pe diverse scenarii financiare propuse de tine.  S-au descurcat cursanţii să ducă la bun sfârşit toate proiectele?

Ruxandra: Trebuie să recunosc că am avut o grupă de participanţi deosebită. Deşi au avut foarte multe activităţi şi au avut de lucrat cu cifre, s-au descurcat extrem de bine şi au finalizat repede toate activităţile. Nu pot decât să îi felicit încă o dată şi pe această cale.

Connect Events:  Ce element de noutate a adus aceasta ediţie?

Ruxandra:  Nu pot spune că au fost lucruri cu totul şi cu totul noi. De obicei la cursurile mele participanţii sunt extrem de implicaţi şi activi, îşi exprimă liber punctele de vedere, analizează şi comentează rezultatele, ceea ce aduce întotdeauna elemente noi, inedite în special pentru ei, dar şi pentru mine.  Pot însă să spun, ca o noutate a acestui curs, faptul că discuţiile au fost mult mai aplicate, participanţii exprimându-şi deseori punctul de vedere privind modul de aplicare în domeniile lor specifice de activitate a noţiunilor prezentate şi discutate.

Connect Events: De ce crezi că este important acest curs?

Ruxandra:  Cursul mi se pare unul extrem de important pentru manageri, indiferent de departamentele din care provin.  Am întâlnit de foarte multe ori, conflicte , uneori mocnite, alteori vizibile între cei de la departamentul financiar-contabil şi ceilalţi manageri. Şi asta se întâmplă pentru că de cele mai multe ori,  managerii nu îşi înţeleg pe deplin rolurile şi responsabilităţile din punct de vedere financiar. Contabilitatea are anumite responsabilităţi particulare legate de înregistrările cheltuielilor şi raportările financiar-contabile de final de exerciţiu bugetar, pe când managerii din celelălalte departamente ale companiei au responsabilităţi specifice de previzionare, planificare şi control a bugetelor de care răspund direct. Cursul îşi propune să pună toate aceste personaje la un loc, astfel încât toţi managerii nu numai să înţeleagă ce înseamnă un management financiar şi să îl aplice în mod eficace şi eficient, dar mai ales să se înţeleagă reciproc în cadrul organizaţiei, să îţi ofere sprijin atunci când este absolută nevoie şi să evite astfel discuţii, frustrări şi conflicte inutile. De aceea, participarea la curs a managerilor finanţişti şi non-finanţişti deopotrivă, mi se pare esenţială.

Connect Events: Ce ţi-a plăcut cel mai mult la această sesiune şi de ce?

Ruxandra: Aşa cum am mai spus, grupa a fost una extrem de bună şi implicată.  Modul în care au lucrat, modul în care s-au ambiţionat de cele mai multe ori să ajungă singuri la rezultate, ca abia apoi să le discute în mini-echipele formate în cadrul cursului, m-a impresionat.  Deşi cursul este axat pe jocul cifrelor, pe calcule, analize şi interpretări de rezultate, participanţii de la acest curs au reuşit să aducă de multe ori zâmbete pe chipul tuturor. Pentru aceasta le mulţumesc încâ o dată şi le doresc mult succes în managementul financiar al departamentelor şi companiilor în care lucrează.

Connect Events: Mulţumim Ruxandra şi pe curând!

Copyright Connect Events martie 2016

2017-02-22T11:47:44+00:00