9 lucruri care nu ar trebui să apară in CV-ul tău

Trebuie să fim conștienți că persoanele responsabile cu trierea și alegerea candidaților, vor arunca o privire foarte rapidă asupra cv-ul tău înainte să treacă la următorul prospect. Se spune că timpul pe care un angajator îl acordă citirii unui cv este de aproximativ 30 de secunde. Asta înseamnă că nu ai foarte mult timp la dispoziție să convingi că ești candidatul ideal. De aceea este important ca cv-ul tău să fie concis, bine redactat și să includă informații legate de experiența ta profesională, care să fie relevante pentru jobul pentru care aplici. Să spunem ca ești interesat să aplici pentru un job în domeniul IT. Crezi că pentru viitorul tău angajator va fi important să știe că ai obținut în clasa a XII-a un premiu important la literatură? Nu, importante vor fi cursurile, premiile și atestările pe care le deții în domeniul tehnologic. Deci, atenție. Orice mică eroare te poate costa.

Ca să fie mai simplu, am realizat o listă cu 9 lucruri pe care nu ar trebui să le incluzi în cv-ul tău:

  1. Pot fi contact/contactată la următoarea adresă de e-mail crazydude@… sau veveritavesela@. .. Clar, ai nevoie de o adresă profi și cea mai bună variantă este cea care include numele tău și nu poreclele cu care te-au botezat prietenii. Încearcă, deci:  nume.prenume@yahoo.com/gmail.com

  2. Adresa ta de Facebook (dacă e publică), în care ai poze de la petrecerile nebune la care ai fost de curând. Hmmm, not cool!

  3. Poza ta – E important să acorzi o mare atenție tuturor elementelor care sunt incluse în cv-ul tău. Inclusiv fotografiei tale, care trebuie să fie tip portret, cu alura business, pe un fundal neutru. Trebuie să inspiri încredere și trebuie să o faci într-un timp foarte scurt. Și indiferent cât de la îndemâna este, nu atașa selfie-ul pe care ți l-ai făcut acum 1 săptămâna, în club sau la nunta prietenilor. Crede-ne pe cuvânt, angajatorul va observa destul de rapid unde a fost făcută fotografia, fie după fumigenele care apar pe fundal, fie după marea de oameni care dansează în neștire în spatele tău.

  4. Cuvintele scrise greșit – greșelile ortografice nu îți fac vreun serviciu. Dimpotrivă. Cel care îți citește cv-ul va ajunge rapid la o concluzia ca ești neatent, acorzi o mica importanță documentelor oficiale și că în general ești cam superficial. Nu este o primă impresie prea buna, nu?

  5. Scrii corect dar scrii prea mult –  vrei să impresionezi așa că ești tentat să incluzi cât mai multe informații despre tine. Cu toate acestea, un CV bine scris nu înseamnă neapărat un CV încărcat. Gandește-te dacă sunt relevante pentru jobul dorit toate informațiile incluse. Nu uita: angajatorii nu au timp să citească povestea vieții tale. Păstrează cv-ul scurt (maxim 2 pagini), pertinent și la obiect.

  6. Experiența care nu e experiență – Să spunem că te-ai hotărât să aplici pentru postul de social media manager. Dar la fostul loc de muncă nu te-ai ocupat personal de contul Facebook al companiei, ci agenția de digital marketing cu care colaborai. Iar tu doar ai contribuit sporadic cu câteva idei…pe care nu le-ai pus tu în practică, ci din nou… altcineva. Este simplu pentru un angajator să decidă că nu ești tu candidatul potrivit pentru jobul pus la bătaie. Pentru simplu motiv că experiența ta, nu este experiență. So, keep it real and keep it honest!

  7. Cât caștigi – dacă oferi informații detaliate despre salariul pe care l-ai avut la fostul loc de muncă, obligi angajatorul să se concentreze într-o singură direcție: cea a banilor. Va fi mai puțin atent la experiența ta profesională  și va decide foarte repede dacă te încadrezi în bugetul pe care îl are disponibil. Iar în cazul în care nu ai ghicit prețul corect, cv-ul tău va ajunge direct la coșul de gunoi.

  8. Informații laconice – trebuie să oferi suficiente informații legate de activitatea pe care ai desfășurat-o la fostele locuri de muncă și să descrii cât mai clar sarcinile care le impunea poziția ta. Este important să înveți să te promovezi prin intermediul cv-ului tău și să îl privești ca pe propriul agent de PR. Prezintă-ți calitățile și experiența detaliat, cu încredere, într-un mod profesionist.

  9. Hobby-uri – să le păstrăm standardizate. E bine: muzică, arte, filme, călătorii. Te rugăm să nu specifici ca ești pasionat de pariurile sportive.

Copyright Connect Events aprilie 2016

2017-02-22T11:46:55+00:00