Pentru a răsplăti talentul unei românce, la London Fashion Week a fost inventat un premiu

România și-a adjudecat primul premiu acordat vreodată designului de accesorii la London Fashion Week. În cadrul International Fashion Showcase 2016, premiile ”Emerging Talent Awards” au răsplătit cei mai talentați tineri designeri și curatori din lume, respectiv cele mai bune expoziții aflate în competiție. Din cei peste 80 de designeri intrați în concurs, românca Otilia Mihalcea (brandul Oval) a obținut premiul pentru design de accesorii.

”Proiectul românesc, inspirat de bijuteria dacică, realizat de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană și Institutul Cultural Român din Londra, i-a impresionat atât de mult pe mebrii juriului, încât au inventat un premiu nou la ediția acestui an, acordat creatorilor de accesorii, o premieră absolută în istoria International Fashion Showcase. Ambasadoarea British Fashion Council – Sarah Mower, renumit critic de modă și jurnalist la revista Vogue, a declarat că propunerea României a dat o nouă dimensiune accesoriilor în cadrul International Fashion Showcase”, se arată într-un comunicat al ICR.

Ceilalți câștigători ai ”Emerging Talent Awards” au fost Hala Kaiksow din Bahrain, cotat cel mai bun designer, Tala Hajjar din Liban, desemnată cel mai bun curator și Cehia, la secțiunea expozițiilor.

La International Fashion Showcase, secțiune a Săptămânii Modei de la Londra coordonată de British Council și British Fashion Council, au participat în acest an peste 20 de țări.

Expoziția românească de bijuterie contemporană ”Found.Lost.Found” a fost inspirată de formele și simbolismul podoabelor dacice și prezentată sub forma unei instalații interactive de bijuterii semnate de designerii Andreia Popescu, Adelina Petcan, Ioana Ardelean și Otilia Mihalcea, alături de proiecții multimedia realizate de Black Horse Mansion.

Acesta a fost singurul proiect de țară dedicat exclusiv bijuteriei și a fost găzduit de renumitul centru cultural Somerset House din Londra.

R. Anda Toma
Foto: POSSIBLE (c) Alexandru Boghian. Sursă: assamblage.org.

Sursa:http://revistadiaspora.ro/pentru-a-rasplati-talentul-unei-romance-la-london-fashion-week-a-fost-inventat-un-premiu/

2017-02-22T11:43:26+00:00