Ti s-a intamplat sa fii in una din urmatoarele situatii?
1. Vine un prieten, coleg, cunostinta cu cerere de suport (urgent) si insista sa il ajuti. Tu accepti dar, desi ai vrea sa il ajuti, constati ca tot amani sa faci ce te-a rugat, ca il eviti, nu-i mai raspunzi la telefon, nu ai chef de asta, nu-ti gasesti resurse si in final nu stii ce scuza sa mai inventezi pentru ca nu ai reusit.
2. Rogi un prieten, coleg, ruda sa te ajute cu ceva urgent si important pentru tine. El/ ea accepta iar tu astepti, astepti, asteeeepti… si nici macar nu ti se raspunde la telefon. Esti trist si furios ca celalat te-a amagit si incurcat. Oare unde ai gresit?
Cu totii avem dorinta de a contribui la binele celor din jur dar nu intotdeauna putem face asta asa cum si-ar dori ei (sau noi).
E important sa intelegem cand putem si cand nu, sa ne intelegem rezervele si rezistentele si sa actionam congruent si asumat, fara a (ne) provoca tensiuni si frustrari.
Ce se intampla cand spun “Da” celuilalt dar in mine e un “nu pot”, “nu am chef”, “nu vreau sa fac”, “nu pentru el/ea”, “nu acum”, “nu e just asa” ? Cu ce consecinte ma voi confrunta?
Haideti sa invatam sa stabilim GRANITE SANATOASE in relatie cu cu cei din jur, in respect de sine si respect fata de nevoia si activitatea celuilalt.
Sa te asiguri ca spui DA din toata Inima — nu pentru a-i face pe plac si pentru ca asa te-au invatat parintii ca e bine, ci pentru ca Vrei, Poti si Ai toate resursele ca realmente sa realizezi ceea ce te-a rugat sa faci.
Un NU pe care il spun celuilalt e un DA pe care mi-l spun mie insumi!

Structura:

1. Ce este frontiera de contact?
– permeabilitatea granitei dintre mine si celalalt
– fuzional, egocentric sau centrat in Sine?
– granita si schimbul sanatos
2. Intelegerea si exprimarea nevoilor personale
– tipuri de nevoi si valori
– ascultarea de sine
– emotia ca semnal al (ne)implinirii nevoii
– cum sa formulezi cereri clare si pertinente
3. Atitudinea empatica si intelegerea nevoilor celuilalt
– ascultarea si identificarea nevoii celuilalt
– negocierea schimbului reciproc
– a stabili “pretul” corect
4. Iesirea din tiparul de comportament pasiv-agresiv
– identificarea credintelor limitative
– schimbarea lor constienta
– ancorarea credintelor si atitudinilor constructive
5. A actiona din Sine, nu din Ego
– practica centrararii
– atitudinea de mindfulness
– practica recunostintei fata de sine si ceilalti
Cursul foloseste concepte si tehnici de lucru din Gestalt terapie, Comunicare Non-Violenta, NLP, Mindfulness.

 

Profil Trainer
Cristina a parcurs formari in Gestalt si NLP Coaching, apoi in Art terapie. Practica coaching individual si de echipa din 2008 si iubeste unicitatea fiecarei fiinte, lucru care o motiveaza atunci cand isi insoteste clientii in parcursul lor de dezvoltare si formare ca oameni si profesionisti.

Curs de dezvoltare personala dedicat tuturor celor care doresc sa se cunoasca mai bine si sa ii inteleaga pe cei din jur.

Taxa de participare: 55 euro/ 1 pers. Cursul se va desfasura online pe durata a 4 zile consecutive pe platforma Microsoft Teams, in intervalul orar 10: 30 – 12.30. Accesul in sala de curs se face printr-un simplu click fara a fi necesar sa instalati softuri suplimentare.

Loading...

Agenda curs

Luni – Joi 15:00 – 17:00

Noutati Connect Events

2021-06-29T08:00:23+00:00